Nederland was ooit gidsland

Inmiddels lijken we niet alleen achter te lopen als belastingparadijs, maar blijven we ook de hemel op aard voor de marihuanamaffia. In beide gevallen vooral door toedoen van de VVD?

Vandaag publiceerde Arcview Market Research het bericht dat op de legale wietmarkt in de VS in 2016  $6.7 miljard is omgezet, 30% meer dan in 2015. Marijuana was daarmee de op één na snelst groeiende sector in de US ( na de peer-to-peer leningenplatforms). Inmiddels hebben Washington DC en 28 andere staten in elk geval medisch gebruik gelegaliseerd. Zogenaamde ‘recreational cannabis’ wordt legaal verkocht in Alaska, California, Colorado, Maine, Massachusetts, Nevada, Oregon, Washington, en dus ook Washington DC. In 13 staten is het blote bezit van marihuana niet langer strafbaar; daarmee kan elke vijfde Amerikaan nu zonder juridische risico’s aan haar of zijn marihuanabehoeften voldoen.

Overal worden speciale projecten opgezet. In Massachusetts is een cannabis business park in ontwikkeling, dat ruim 90 hectare groot wordt.  In California kunnen rijkaards zich abonneren op luxury mail subscriptions, net als bejaarden met eigen wensen. Een van de Californische weedboeren heeft onlangs een vestiging (voor medische marihuana) in Mexico geopend en  wil datzelfde doen in Colombia. In Israel heeft het ministerie van Volksgezondheid cannabis inhalers  voor gebruik in ziekenhuizen officieel goedgekeurd.

Cannabis wordt inmiddels gezien als een geduchte concurrent voor alcohol, en ook de tabaksindustrie heeft grote interesse. Het wordt steeds duidelijker, dat legalisering van de soft drug niet alleen positief zal zijn voor de volksgezondheid, maar ook forse belastinginkomsten zal genereren.

Het is dus erg vreemd, dat juist de VVD  legalisering in ons land tegenhoudt. Net zoals die partij ook hysterisch vasthoudt aan idiote maatregelen als die rond de dividendbelasting en het actief versjteren van BEPS-wetgeving.

 

 

Arne Lasance begon zijn carrière in de uitgeverij, als journalist voor een managementblad. Snel daarna vervulde hij diverse uitgevers- en managementfuncties. Vanaf begin jaren ‘90 was hij corporate business consultant en projectmanager voor intranet- en internetpublishingprojecten.
Berichten gemaakt 142

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven