Vijf trends die de onderneming van morgen herdefiniëren

Accenture’s Technology Vision 2018 identificeert een vijftal opkomende technologieën, die een significante impact zullen hebben op organisaties in alle sectoren.

Onze samenleving onderging meerdere revoluties door technologische doorbraken. Deze keer is de transformatie uniek: voor het eerst is sprake van tweerichtingsverkeer. We gebruiken niet alleen nieuwe producten en diensten, we geven ook feedback in de vorm van de daarvoor zo broodnodige ‘informatie’. Daardoor ontstaan velerlei een nieuwe relaties – niet alleen professioneel, maar ook persoonlijk. Dat betekent dat leiders ook hun organisatie zullen moeten herdefiniëren.

Trend 1: AI als nieuwe medeburger

Kunstmatige Intelligentie evolueert snel tot een nieuw lid van de maatschappij, een nieuwe partner van en voor ons, als consument, burger en werknemer.  met ongekende toegang en impact op de manier waarop we werken en leven. Organisaties die AI inzetten hebben de plicht om haar voldoende morele verantwoordelijkheid, eerlijkheid en transparantie bij te brengen, willen zij er een

Trend 2: Augmented of extended reality: realiteit-plus

We zullen met de nieuwste technologie de wereld om ons heen aangevuld, verbreed of verdiept (kunnen) gaan zien,  zonder beperkingen in tijd of ruimte. Dat zal de manier waarop we contact maken met mensen, met onze omgeving, met werk, overheid, producten en diensten grondig anders maken.

Trend 3: Vertrouwen in betrouwbare gegevens

Data vormen de longen van de smart business. Valse of gemanipuleerde informatie bedreigt de perceptie van mensen, maar dus ook van ondernemingen, bij hun beleidsvorming, planning, (re)activiteiten en groeimogelijkheden. Niet-geverifieerde gegevens creëren een nieuwe vorm van kwetsbaarheid, waar elke organisatie zich tegen moet wapenen. Zeker wanneer ‘systemen’ autonoom beslissingen (gaan) nemen op basis van die gegevens,  wordt valse, onvolledige of niet-correcte informatie een existentiële bedreiging voor elke organisatie.

Trend 4: Schokbestendige IT

De nieuwe technologie maakt groei en bloei via ongekende allianties en partnerschappen in nieuwe ecosystemen mogelijk. De legacy-systemen waar we nu op steunen vormen een belangrijk obstakel bij het opbouwen van de nieuwe relaties, die binnen zo’n ecosysteem nodig zijn om met hoop op succes te innoveren en te concurreren.

Trend 5: The internet of Thinking

De huidige ICT-architecturen zijn niet bedacht en ontworpen om “intelligence everywhere” te ondersteunen. Robotica, realiteit-plus, kunstmatige intelligentie en het onderling verknoopte internet-of-things vereisen een nieuw niveau van technologische verfijning. Je kunt geen innovatieve technologieën van morgen bouwen met behulp van architecturen van gisteren. Om zich volledig te integreren in en met de omringende wereld, om verdere technologische innovatie te ondersteunen hebben organisaties een nieuwe infrastructuur-architectuur nodig. Welkom bij het slimme internet!

Arne Lasance begon zijn carrière in de uitgeverij, als journalist voor een managementblad. Snel daarna vervulde hij diverse uitgevers- en managementfuncties. Vanaf begin jaren ‘90 was hij corporate business consultant en projectmanager voor intranet- en internetpublishingprojecten.
Berichten gemaakt 142

Eén gedachte over “Vijf trends die de onderneming van morgen herdefiniëren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven