Third Party Risk Management

De globalisering van zowel transacties als regelgeving verplicht organisaties steeds vaker ook zakenrelaties door te lichten, met kennis van de risico’s te onderhandelen en compliance te verzekeren.

Traditionele methoden en instrumenten voor risicobeheersing voldoen niet meer in de complexe ‘interconnected’ economie. Compliance Week en RSA (www.rsa.com) brachten samen een e-book uit, dat inventariseert en beschrijft wat de uitdagingen rond third party risk management zijn en hoe organisaties zich kunnen wapenen tegen compliance- en juridische problemen.

Het e-book beschrijft hoe nieuwe technologische innovaties en de daarmee mogelijk geworden nieuwe manieren van zaken doen geheel nieuwe risico’s creëren, met repercussies die het oude instrumentarium al lang niet meer mitigeert. Aansprakelijkheid voor non-compliance van partners, gedeelde verantwoordelijkheid voor ketenprestaties, cyber-security van gedeelde netwerken, strengere eisen aan en van de verantwoording over genomen maatregelen zijn nieuwe valkuilen, waarbij boetes en reputatieschade steeds groter impact krijgen.

Een hoofdstuk bestaat uit een RSA-white paper dat uitlegt hoe een up-to-date GRC-beleid niet alleen (de gevolgen van) risico’s verkleint, maar ook zorgt voor betere onderbouwing van zakelijke beslissingen en een effectievere allocatie van middelen, zeker in termen van ‘data security’.

Daarnaast biedt het een overzicht van de meest recente third-party risk management trends en best practices, met een benchmark rapport over hoe uw collega’s deze dreigingen aanpakken.

www.complianceweek.com/thought-leadership/ebook/working-toward-a-solution-third-party-risk-management

Arne Lasance begon zijn carrière in de uitgeverij, als journalist voor een managementblad. Snel daarna vervulde hij diverse uitgevers- en managementfuncties. Vanaf begin jaren ‘90 was hij corporate business consultant en projectmanager voor intranet- en internetpublishingprojecten.
Berichten gemaakt 142

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven