werken bij pwc high potentials pwc duitsland

High Potentials werken liever bij PwC dan bij McKinsey

Er woedt een felle strijd om de gunst van nieuw talent. In Duitsland wint PwC.

Op twee staat McKinsey, EY en BCG volgen op plaats 3 en 4. Niet eerder werd zo fel geconcurreerd op de markt voor afstudeerders, die geacht worden uit te kunnen groeien tot een nieuwe generatie ‘consultants’. De traditionele spelers als McKinsey, BCG en Roland Berger und Co moeten steeds vaker hun meerdere erkennen in de Big Four, die steeds meer financiële en vooral digitaliseringsadviezen de markt in zetten.

Digitals werken bij PwC

Vooral de vraag naar ‘digitals’, jonge talenten die overweg kunnen met de nieuwste software en systemen, zijn veelgevraagd en schaars, zo bericht het Duitse Finance Magazin. Juist de consultants zitten te springen om deze nieuwe competenties, nu hun oude ‘softe’ organisatie(verander)kundigen minder indruk maken. Digitale transformatie is ‘hot’ – natuurlijk ‘cruciaal’ en van levensbelang voor organisaties die willen ‘overleven’… Bij de grote accountants speelt eenzelfde ontwikkeling, en misschien nog wel sterker, omdat immers de traditionele cash cow, controlewerkzaamheden, (“Wirtschaftsprüfung) steeds meer geautomatiseerd en minder rendabel wordt.

Trendence onderzocht de aantrekkelijkheid als werkgever in de consultancy-sector onder 52.000 afstuderenden in relevante disciplines, met speciale aandacht voor die opleidingen die ook ‘digitalisering’ in het curriculum bieden. Daarbij kwam PwC als meest geliefde werknemer naar voren ( het kantoor scoorde de negende positie in een vergelijkbaar onderzoek onder álle afstudeerders, dáár lagen de Duitse autofabrikanten ver voor). Juist op de meer digitaal geëquipeerde afstudeerders blijkt PwC populair.

Niet zo vreemd, als je ziet hoe ver PwC gaat om digitaal bij te blijvenm of zelfs vóór te lopen. Zo opende de organisatie onlangs een ‘Experience Center’ in Frankfurt, waar bedrijven hun data kunnen laten screenen met ‘Big Data’ en Predictive Analytics-technologie. Niet in de laatste plaats om daarnaast jong talent te lokken is de aankleding en uitstraling van dit onderdeel van de Big Four eerder die van een Berlijnse startup, dan van een Frankfurter accountantskantoor.

PwC blijkt al enkele jaren aan de top te staan, met EY op twee; nu dringt McKinsey op. EY blijkt minder populair bij de ‘digitals’. Dat wordt weerspiegeld in de omzetcijfers – TY bleek van alle grote accountants vorig jasr de laagsdte groei gerealiseerd te hebben in ‘consultancy’-diensten.

Na EY volgt BCG, dat daarmee KPMG voorbijstreeft. Deloitte volgde pas op plaats 21 -0 desalniettemin een enorme sprong van de 32e positie van het vorig jaar.

Bron: www.finance-magazin-de

Arne Lasance begon zijn carrière in de uitgeverij, als journalist voor een managementblad. Snel daarna vervulde hij diverse uitgevers- en managementfuncties. Vanaf begin jaren ‘90 was hij corporate business consultant en projectmanager voor intranet- en internetpublishingprojecten.
Berichten gemaakt 142

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven